Skriv ut

 

Ny agentur till Elastocon: Unik utrustning från PermTech för mätning av gaspermeabilitet i förpackningsmaterial

Instrument för gaspermeabilitetsmätning: TotalPerm, PackPerm och CarboPack

PermTech-logo-125pxElastocon har tecknat avtal som nordisk återförsäljare av instrument för mätning av gaspermeabilitet från det italienska företaget PermTech.

Under varumärket ExtraSolution – en spin-off från universitetet i Pisa, som köptes av PermTech 2016 – erbjuds unik utrustning som karakteriserar barriäregenskaperna för syre, koldioxid och vattenånga hos filmer, folier och andra typer av förpackningar som bag-in-box och PET-flaskor för livsmedel, läkemedel och elektronik.

Tre modeller för mätning av gaspermeabilitet genom filmmaterial

  • TotalPerm är det enda instrumentet på marknaden som kan mäta permeabilitet av syre, koldioxid och vattenånga i samma materialprov, tack vare tre sensorer i samma cell.

  • MultiPerm har två sensorer i en eller två celler och är det enda instrumentet på marknaden som mäter permeabilitet av två gaser i samma materialprov: syre-vattenånga, syre-koldioxid eller vattenånga-koldioxid.

  • Perme har en sensor i en eller två celler och mäter permeabiliteten hos filmmaterial för antingen syre, koldioxid eller vattenånga.

Instrumenten har inbyggd kontroll av temperatur och luftfuktighet och styrs helt via ett förinstallerat program på en medföljande Windows-dator. De kan även utrustas med tillbehör för andra typer av förpackningar som bag-in-box och PET-flaskor. MultiPerm och Perme kan även uppgraderas med ytterligare en eller två sensorer (gäller enbart modellen med en cell).

Två instrument för flaskor och andra typer av förpackningar

  • CarboPack BT mäter snabbt permeabilitet av koldioxid i PET- och glasflaskor (exempelvis läckage i korken) och andra förpackningar. Instrumentet mäter från extremt låga nivåer (0,0013 cm3 per dygn) och ger exakta hållbarhetsprognoser för drycker och allmänna förpackningar (bröd, ost, kaffe med mera).

  • PackPerm mäter syrepermeabilitet, från extremt låga nivåer (0,0001 cm3 per dygn), i förpackningar för livsmedel och läkemedel: påsar, förpackningar, små behållare, rör, olika typer av PET-flaskor, korkar (naturliga och syntetiska) till glasflaskor och mycket mer.

Elastocon kommer under hösten att bjuda in till ett seminarium om mätning av gaspermeabilitet.

Här hittar du mer information om samtliga instrument för mätning av gaspermeabilite från PermTech


Elastocon AB
Tvinnargatan 25
507 30 BRÄMHULT


E-post:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 033-22 56 30


Vi kan erbjuda följande:
- Instrument
- Kalibrering
- Provning

Copyright © Elastocon AB 2018