Fuktmätare för plast, AQUATRAC-V

Fuktmätaren AQUATRAC‑V används för bestämning av vattenhalt i plastgranulat enligt ISO 15512, där den finns beskriven som metod E.

AQUATRAC-V möter plastindustrins krav och mäter vatteninnehåll som är mindre än 0,01 %. Utförandet består av en kemisk metod så ingen kalibrering för varje substans är nödvändig. Provvikten är relativt hög och är därför representativ för den batch som testas.

AQUATRAC-V är resultatet av kontinuerlig vidareutveckling av den populära föregångaren AQUATRAC, som funnits på marknaden i minst 30 år. Instrumentet, som utvecklats främst för plastindustrin, mäter fuktinnehållet i plastgranulat.

Användningsområden

Tack vare att AQUATRAC-V är robust, kompakt och lätt att transportera finns många användningsområden direkt på produktionsplatsen, till exempel för att:

  • kontrollera inkommande granulat
  • övervaka och optimera torkningen av granulat
  • mäta granulat direkt vid maskinen
  • mäta en färdig komponent, exempelvis efter konditionering
  • göra laboratoriemätningar
  • med mera

Nyheter i denna version

Denna version har ny programvara och fler tillval att välja bland. Läs mer i produktbladet nedan.

Den nya programvaran har gjort kvalitetskontroll och kvalitetshantering ännu mer bekväm och omfattande. Det möjliggör många nya funktioner och därmed en nästan felfri mätning och dokumentation av alla mätdata.

En signallampa som kan visa status för den återstående fuktmätningen är ett av tillvalen. Med signallampan kan du vara uppdaterad även på avstånd från instrumentet.

Mer information

Produktblad: brabender-moisture-meter-aquatrac-v.pdf


Titta på Brabender Messtechniks video om fuktmätaren AQUATRAC‑V


Tillverkare: Brabender