Brabender har utvecklat nya, modulära drivenheter av både bänk- och golvmodell med ett brett användnings­område, idealiska för att producera prover i laboratorie­skala och för att optimera produktions­processer.

Klicka på bilden för att förstora.

Rotations­reometrarna i MetaStation-serien passar mycket bra för recept­utveckling, material­provning och kvalitets­säkring i laboratorier och för inkommande varor.

Bänkmodellen MetaStation 4E har en drivkraft på 4,2 kW, 6 temperatur­kontrollzoner och verklig vridmoment­mätning upp till 200 Nm.

Golvmodellerna MetaStation 8 och 16 har en drivkraft på 8 kW respektive 16 kW. Båda har åtta temperatur­kontrollzoner och verklig vridmoment­mätning upp till 400 Nm för MetaStation 8 och upp till 500 Nm för MetaStation 16.

MetaStation kombinerar ett kompakt format med maximal flexibilitet. Drivenheterna har en modulär konstruktion, som tillåter att blandare och extrudrar ansluts via en dockningsstation eller direkt i maskinen. Maximal skalbarhet hos MetaStation öppnar för Brabenders stora utbud av kompatibla mäthuvuden, munstycken och blandare.

Drivenheterna har en inbyggd dator med det webbaserade programmet MetaBridge, som används för hantering av laboratorie­provning och är lätt att använda via pekskärm. MetaBridge ger samtidig åtkomst till laboratorie­projekt med andra auktoriserade användare, oavsett plats – via dator, mobil, eller surfplatta.


Titta på Brabenders video om rotationsreometrarna i MetaStation-serien


Läs mer om MetaStation 4E i produktartikeln här


Läs mer om MetaStation 8 och 16 i produktartikeln här