identiPol QA2 – instrument för kvalitets­kontroll av plast

Elastocon kan erbjuda ett nytt instrument i sitt sortiment för materialprovning av plast – identiPol QA2.

identiPol QA2 erbjuder ett prisvärt instrument för plastindustrin, som är enkelt att använda. Även om det är litet och kompakt, mäter instrumentet samma fysiska parametrar som utrustning för DMA- och DSC-analys, som dess teknik härrör från. Detta ger enkel kvalitetskontroll (QC) och analyser av material inom plastindustrin.

identiPol QA2 är framtagen för att förse produktions­personal med ett enkelt verktyg för att bedöma kvaliteten och identiteten hos formbara termoplaster.

Systemet har utformats specifikt för att ge en snabb bedömning av inkommande material och dess lämplighet för användning på produktions­linjen. Detta uppnås genom automatiserad jämförelse av nya material­satser mot tidigare kontrollerade och godkända materialsatser.

Med identiPol QA2 kan du identifiera vilken typ av plastmaterial provet är tillverkat av, från ett bibliotek med vanliga termoplaster.

identiPol QA2 bekräftar att provet är tillräckligt likt tidigare kontrollerat och godkänt material, för säker användning i produktionslinjen.

Du kan även jämföra två kvaliteter av material för likvärdighet och få en rapport om deras likhet. 

Läs mer om identiPol QA2 i produktartikeln här

Missa inte: föredrag om kvalitetskontroll av plast med identiPol QA2

I samband med en utställning om materialprovning 4–5 mars 2020 i våra egna lokaler i Borås hålls ett föredrag om provning med identiPol QA2 under båda dagarna.

Läs mer om Elastocons utställning 4–5 mars 2020 här