Ny automatisk relaxations- och krypprovare från Elastocon, EB 32

Elastocon har utvecklat en ny modell av sin automatiska relaxations- och krypprovare. Den nya EB 32-modellen har en vätskecirkulator för kylning och kan cykla mellan -40 °C och +200 °C, med samma temperatur i alla 3 provstationerna.

Hot set-ugn EB 30HT basic

Elastocon har utökat temperatur­området för hot set-ugnen EB 30HT basic, som används för provning av tvärbindning hos kabelmaterial. Temperaturområdet är nu +40 °C till +300 °C (tidigare temperaturområde var +40 °C till +200 °C).

Insats EB 07.03 för provning enligt ISO 305 metod A

Elastocon har utvecklat en ny insats med nio provrör, EB 07.03, för provning enligt ISO 305 metod A. I denna provning används en cellugn för stabil temperatur i stället för oljebad.

Träffa Elastocon i monter C01:19 på Elmia Polymer

Diskutera ditt företags behov av materialprovning och kalibrering med Elastocon i monter C01:19 på Elmia Polymer 14–17 maj 2024.

Inkubatorer från SNOL

SNOL har exakt temperaturkontrollerade inkubatorer som används för inkubation och andra temperatur­känsliga termiska processer upp till +100 °C. Finns i två modeller med en volym på 55 eller 120 liter.

Upp till 39 % rabatt på Mitutoyo Surftest SJ-210

Elastocon erbjuder nu Mitutoyos portabla instrument Surftest SJ-210 för enkel och noggrann ytjämnhetsmätning med rabatt upp till 39 %. Kampanjen gäller från 1 januari till 31 december 2024 eller så långt lagret räcker.

Relaxationssystem för kontinuerlig mätning av gummi i tryck eller töjning

Vill du veta uppskattad livslängd på dina gummimaterial, eller jämföra åldringsegenskaperna mellan olika gummimaterial? Ett effektivt sätt är att köra prov med spänningsrelaxation enligt ISO 3384. Fram till 31 december 2023 erbjuder vi ett kampanjpris på livslängdsuppskattning, se faktaruta här intill.

Barofix 4 – automatisk positionering av O-ringar

Bareiss lanserar nu Barofix 4 – nästa generations utrustning för exakt prov­positionering av små O-ringar, speciellt framtagen som tillbehör för Bareiss hårdhetsmätare digi test II.

Binders ECO-sortiment växer hela tiden och fokuserar inte bara på precision utan också på miljövänlighet och energieffektivitet. Deras produkserier KB ECO och KBF-S ECO är lysande exempel på detta. Med optimerad termoelektrisk kylteknik och patenterad värmeavledning är Binder kylinkubatorer och klimatkammare bland de mest energieffektiva enheterna på marknaden i dag.

Laboratoriekvarnar av knivmodell

Knivkvarnar är idealiska för neddelning av mjuka till medelhårda, spröda, fibrösa, sega eller temperaturkänsliga material såväl som plast.