elastocon various instruments 750px

Elastocon erbjuder ett brett utbud av ­utrustning för materialprovning av plast, gummi, metall, textil, byggmaterial, färg med mera, från flera kända tillverkare som vi representerar i Norden. Vårt sortiment inkluderar även egenutvecklade instrument för provning av gummi- och plast­material.

För att underlätta sökningen av provningsinstrument har vi kategoriserat dem efter provningstyp, som du hittar i menyn Instrument efter typ.

Några exempel på tillverkare som Elastocon representerar:

  • Bareiss tillverkar instrument av högsta kvalitet för provning av hårdhet, nötning och elasticitet.
  • Binder är världens största special­tillverkare av ­kammare för miljö­simulering för industriella och vetenskapliga laboratorier.
  • Brabender är en ledande tillverkare av instrument och utrustning för bestämning av material­kvalitet och fysikaliska egenskaper i alla typer av forskning, utveckling och industriell produktion i kemikalie- och livsmedels­industrin i hela världen.
  • MonTech är en världs­ledande tillverkare av prisvärda gummiprovnings­instrument av hög kvalitet.
  • Tinius Olsen är en ledande ­tillverkare och leverantör av material­provnings­maskiner som exempelvis drag- och tryckprovare och smältindex. Maskinerna är konstruerade för att användas i forskning och kvalitets­kontroll för att mäta materialets styrka och prestanda.
  • Q-Lab är en världs­ledande tillverkare av utrustning för provning av väder­beständighet, ljus­härdighet och korrosion.

Varje tillverkare har en egen sida, där det även finns en länk till deras provnings­utrustning.

Läs mer om alla tillverkare som Elastocon representerar här

Du kan även att söka utrustning för olika typer av material här