Process­utrustning för laboratorier

Elastocon erbjuder flera typer av process­utrustning för laboratorier inom gummi- och plastutveckling – laboratorie­pressar från Fontijne och MonTech samt Brabenders instrument för process­teknisk provning och simulering.

Laboratorieextruder Brabender Mini-Compounder B-TSE-A 12/36

Mini-Compounder B-TSE-A 12/36 från Brabender är en laboratorieextruder där du kan bearbeta även de minsta provkvantiteterna.

Dubbelskruvextruder i miniatyrskala, TwinLab-C 20/40

TwinLab-C 20/40 från Brabender är en fristående dubbelskruvextruder i miniatyr­skala, speciellt utformad för applikationer i ett laboratorium.

Rotationsreometer Brabender MetaStation 4E

Rotationsreometer Brabender MetaStation 4E

Brabender MetaStation 4E är en drivenhet av bänkmodell som passar för receptutveckling, materialprovning och kvalitetssäkring i laboratorier och för inkommande varor.

Läs mer: Rotationsreometer Brabender MetaStation 4E

Rotationsreometer Brabender MetaStation 8 och 16

Rotationsreometer Brabender MetaStation 8 och 16

Brabender MetaStation 8 och 16 är drivenheter av golvmodell för reologiska mätningar som passar för receptutveckling, materialprovning och kvalitetssäkring i laboratorier och för inkommande varor.

Läs mer: Rotationsreometer Brabender MetaStation 8 och 16

Valsverk Polymix för laboratorier

Valsverket Polymix för laboratorier är en kompakt maskin för blandning av alla typer av plast och gummimaterial. Maskinen används framgångsrikt för forskning, utveckling och kvalitetskontroll över hela världen.

Laboratoriepress LabManual 50

Laboratoriepress LabManual 50

LabManual 50 är en manuellt manövrerad laboratorie­press för upp till 50 kN och 200 °C, speciellt konstruerad för grundläggande pressning och måttlig användning vid prov­tillverkning av gummi- och plast­material.

Läs mer: Laboratoriepress LabManual 50

Laboratoriepress LabManual 300

Laboratoriepress LabManual 300

LabManual 300 är en manuellt manövrerad laboratorie­press för upp till 300 kN, speciellt konstruerad för grundläggande pressning och måttlig användning vid prov­tillverkning av gummi- och plast­material.

Läs mer: Laboratoriepress LabManual 300

Laboratoriepress LabTop

Laboratoriepress LabTop

LabTop-serien laboratoriepressar finns i två bänkmodeller med presskraft upp till 150 eller 300 kN. LabTop är en automatiserad, hydraulisk laboratoriepress, som kombinerar det blygsamma fotavtrycket från de manuellt manövrerade LabManual-maskinerna med det automatiserade ProView-styrsystemet, som används i LabEcon- och LabPro-serier.

Läs mer: Laboratoriepress LabTop

Laboratorie­press LabEcon

Laboratorie­press LabEcon

LabEcon-serien finns i två modeller med 300 eller 600 kN för prov­tillverkning av gummi- och plast­material, erbjuder hög kvalitet till ett bra pris för enklare, automatiserad pressning.

Läs mer: Laboratorie­press LabEcon

Laboratorie­press LabPro

Laboratorie­press LabPro

LabPro-serien (från 50 upp till 1000 kN) är kompakt och utformad för användning i laboratorier och småskalig produktion. LabPro-serien är utvecklad för mer kund­specifika krav.

Läs mer: Laboratorie­press LabPro

Laboratoriepress MonTech VP 3000

Laboratoriepress MonTech VP 3000

MonTech VP 3000 är en liten, bordsplacerad laboratoriepress för snabb och enkel formgjutning, vulkning och beredning av gummiprover med 40 kN presskraft.

Läs mer: Laboratoriepress MonTech VP 3000