Process­utrustning för laboratorier

Elastocon erbjuder flera typer av process­utrustning för laboratorier inom gummi- och plastutveckling – laboratorie­pressar från Fontijne och MonTech, Brabenders instrument för process­teknisk provning och simulering samt utrustning för småskalig provning från Xplore.

Laboratoriepress MonTech VP 3000

Laboratoriepress MonTech VP 3000

MonTech VP 3000 är en liten, bordsplacerad laboratoriepress för snabb och enkel formgjutning, vulkning och beredning av gummiprover med 40 kN presskraft.

Läs mer: Laboratoriepress MonTech VP 3000

Laboratoriepress LabManual 300

Laboratoriepress LabManual 300

LabManual 300 är en manuellt manövrerad laboratori­epress för upp till 300 kN, speciellt konstruerad för grundläggande pressning och måttlig användning vid prov­tillverkning av gummi- och plast­material.

Läs mer: Laboratoriepress LabManual 300

Laboratorie­press LabEcon

Laboratorie­press LabEcon

LabEcon-serien finns i två modeller med 300 eller 600 kN för prov­tillverkning av gummi- och plast­material, erbjuder hög kvalitet till ett bra pris för enklare, automatiserad pressning.

Läs mer: Laboratorie­press LabEcon

Laboratorie­press LabPro

Laboratorie­press LabPro

LabPro-serien (från 50 upp till 1000 kN) är kompakt och utformad för användning i laboratorier och småskalig produktion. LabPro-serien är utvecklad för mer kund­specifika krav.

Läs mer: Laboratorie­press LabPro

Blandare/extruder, Lab-Compounder KETSE 20/40

Brabenders Lab‑Compounder KETSE 20/40 D har en egen motor och behöver därför ingen extern drivenhet. Med den integrerade motorn kan högre hastigheter (max 1200 rpm) uppnås, jämfört med en dubbel­skruvextruder med extern drivenhet.

Rotationsreometer, Plasti-Corder Lab-Station

Brabender Plasti-Corder Lab-Station

Brabender Plasti-Corder Lab-Station och Lab-Station EC används för alla typer av processteknisk provning och simulering eller bearbetningsuppgifter i laboratorier.

Läs mer: Rotationsreometer, Plasti-Corder Lab-Station

Mikroblandare Xplore MC 5

Mikroblandare Xplore MC 5 med 5 ml kapacitet är en robust och fullvärdig processmaskin för plast och termoelaster, som får plats på laboratorie­bänken eller i dragskåpet.

Mikroblandare Xplore MC 15

Mikroblandare Xplore MC 15 med 15 ml kapacitet är en robust och fullvärdig processmaskin för plast, gummi och termoelaster, som får plats på laboratorie­bänken eller i dragskåpet.

Mikroblandare Xplore MC 40

Mikroblandare Xplore MC 40 med 40 ml kapacitet är en robust och fullvärdig processmaskin för plast, gummi och termoelaster, som får plats på laboratoriebänken eller i dragskåpet.

Mikroformspruta Xplore IM 5,5 ml

Mikroformspruta Xplore IM 5,5 har en maximal skottvolym på 5,5 ml och passar perfekt med mikroblandare Xplore MC 5. Den kan också användas som fristående enhet för att forma material som inte kräver blandning.

Mikroformspruta Xplore IM 12

Mikroformspruta Xplore IM 12 har en maximal skottvolym på 12 ml och passar perfekt med mikroblandare Xplore MC 15. Den kan också användas som fristående enhet för att forma material som inte kräver blandning.

Mikrogjutfilmslinje Xplore CFL 35

Mikrogjutfilmslinje Xplore CFL 35 är baserad på Xplores egen teknik. Med CFL 35 i kombination med Xplore mikroblandare är det möjligt att producera upp till 35 mm bred gjutfilm av enbart 5 g material på 10 minuter.

Mikrogjutfilmslinje Xplore CFL 65

Mikrogjutfilmslinje Xplore CFL 65 är en högteknologisk 65 mm bred gjutfilmslinje med dedikerad temperaturkontroll för kunder med större behov av utvecklingsmöjligheter.

Mikrogjutfilmslinje Xplore CFPL

Mikrogjutfilmslinje Xplore CFPL är en avancerad mikroproduktionslinje för gjutfilm, med tre kalandrar, som ger stora möjligheter inom forskning och utveckling.

Mikrofiberlinje Xplore FL

Mikrofiberlinje Xplore FL möjliggör snabb produktion och tvärbindning av ligninmonofilament av 5–10 g material. Xplore FL är fullt kompatibel med mikroblandare från Xplore.

Dubbellindningslinje Xplore DWL

Xplores dubbellindningslinje DWL (Double winder line) är ett tillbehör för fiber­utveckling. Dubbel­lindnings­linjen är speciellt utformad för att användas till lindning, sträckning och avlindning av polymera fibrer.

 Lignin-fiberlinje Xplore LFL

Lignin-fiberlinje Xplore LFL möjliggör snabb produktion och tvärbindning av ligninmonofilament av 5–10 g material. Xplore LFL är fullt kompatibel med mikroblandare från Xplore.

Mikrogjutfilmslinje Xplore PME

Xplore PME är en kompakt smält­extruder med dubbelskruvar, som erbjuder ett lämpligt och effektivt sätt att utvärdera produkter inom läkemedel, biomedicin och nutrition.

Valsverk Polymix för laboratorier

Valsverket Polymix för laboratorier är en kompakt maskin för blandning av alla typer av plast och gummimaterial. Maskinen används framgångsrikt för forskning, utveckling och kvalitetskontroll över hela världen.