Övrig provberedning

Konditioneringsbox, EP 05, används för konditionering av provkroppar i förslagsvis 23 °C före provstart. Skårapparat, EP 07, även kallad för Nick Cutter, används för att göra skåran i provkropparna till rivprov. Skärmaskinen Bizerba används för spaltning av produkter då provkroppar skall stansas ut. Silverpennan är idealisk för markering av proverna.

Konditioneringsbox, EP 05

Konditioneringsbox, EP 05, används för konditionering av provkroppar användes med fördel vår konditioneringsbox. I den konditioneras proverna i förslagsvis 23 °C före provstart.

Skårapparat, EP 07

Skårapparat EP 07 (även kallad för nick cutter) används för att göra skåran i provkropparna till rivprov. EP 07 finns i tre olika konfigurationer: för ISO 34 typ B, ISO 34 typ C och ASTM D624 typ B.

Skärmaskin för plast- och pappersremsor

Plast- och pappersskärmaskinen används för att skära film- eller pappersark i exempelvis A4-format i upp till 10 stycken parallella remsor i ett bearbetningssteg.

Skärmaskin Bizerba

Skärmaskinen Bizerba används för spaltning av produkter då provkroppar skall stansas ut.

Laboratoriekvarnar av knivmodell

Knivkvarnar är idealiska för neddelning av mjuka till medelhårda, spröda, fibrösa, sega eller temperaturkänsliga material såväl som plast.

Silverpenna

Silverpennan är en kulspetspenna med silverpatron för att skriva på svart gummi och idealisk för markering av proverna.