Knivkvarnar är idealiska för neddelning av mjuka till medelhårda, spröda, fibrösa, sega eller temperaturkänsliga material såväl som plast.

Materialen finfördelas genom skärande och klippande påverkan där valet av sikt avgör den slutliga finheten. Varierande knivgeometri och utbytbara knivblad säkerställer maximal flexibilitet och hållbarhet. Skärverktygen finns i varierande stålsorter samt hårdmetallen volframkarbid, för att kontrollera problem med nötning, vilket orsakar kontaminering.

Alla typer av malning orsakar friktionsvärme. Därför är det viktigt vid malning av plast och gummi att även se tillval som cykloner, flytande kväve och frysning för att reducera friktionsvärmen och/eller uppnå sprödare material i malkammaren och/eller före malning.

Pulverisette 29 – minikvarn för små volymer

Perfekt laboratoriekvarn för regelbunden malning av små provkvantiteter av material som plast och andra material med låg specifik densitet. Prisvärd, kompakt och platsbesparande, enkel att använda och kan rengöras i några enkla steg för att undvika risk för kontaminering av proverna.

Kan utrustas med olika rotorer med 4 skäreggar och fasta knivar, som möjliggör upp till 48 000 skärprocesser per minut.

Pulverisette 15 – för ett brett utbud av vanliga tillämpningar

Perfekt för neddelning av torra material som är mjuka till medelhårda i sin konsistens. Den fungerar även utmärkt till fibrösa eller cellulosainnehållande material, men även plats för RoHS-analys, då den tar provstorlekar upp till 70 × 70 mm. Med en rotorhastighet på upp till 3400 rpm erhålls stor luftgenomströmning, en neddelnings­kapacitet på upp till 50 l/h på ett snabbt och reproducerbart sätt. Kvarnen är enkel att öppna upp och plocka isär för effektiv rengöring.

Pulverisette 19 – kraftfull kvarn, olika modeller med variabel hastighet för bästa resultat

Bästa valet för de vanligaste tillämpningarna. Stark och kraftfull för hårdare material och även med ett brett utbud av variabla varvtal för universell användning. Alla versioner kännetecknas av snabb och säker finfördelning samt oöverträffat enkel och snabb rengöring.