Tillbehör till Tinius Olsens drag- och tryckprovare

Tinius Olsen erbjuder ett stort urval av tillbehör till sina drag- och tryckprovare. Välj mellan olika slags töjningsmätare, klämmor och tryckplattor. För drag- och tryckprovning inom temperaturområdet -70 °C till +300 °C finns en temperaturkammare. Med program­varan Horizon kan data samlas in, analyseras, presenteras grafiskt (om så är lämpligt) och lagras. Om maskinen tillåter kan Horizon också styra provningen.

Program för Tinius Olsens instrument, Horizon

Horizon är ett program för kraftfull data­analys och maskinstyrning, som kan användas till Tinius Olsens instrument som dragprovare, smältindex, HDT/Vicat, slagprovare mm.

Klämmor för dragprovning

Tinius Olsens klämmor för dragprovning finns i ett flertal utföranden, för provning av olika typer av material. Klämmor finns för både dragprovare i ST-serien och för de hydrauliska drag- och tryckprovarna i SL-serien.

Plattor för tryckprovning

Tinius Olsens plattor för tryckprovning finns i två versioner, för lätt tryckprovning i maximalt 1 kN och för tryckprovning i maximalt 30 kN.

Töjningsmätare, modell 100R

Tinius Olsens töjningsmätare modell 100R mäter töjningen på en rad material inkluderat elastomerer och icke-rigida plaster. 

Töjningsmätare, modell 100S

Tinius Olsens töjningsmätare modell 100S har konstruerats för två saker – bestämning av E-modulen vid små töjningar, samtidigt som långa töjningar mäts tills materialet går sönder.

Töjningsmätare, modell Vector

Tinius Olsens töjningsmätare, modell Vector är en extensometerteknik som kan ersätta kontaktsensorer och beröringsfria sensorer med ett enda instrument.

Lasertöjningsmätare, modell 500LC

Tinius Olsens lasertöjningsmätare, modell 500LC för beröringsfri töjningsmätning är utformad för att mäta material med medelstor till stor töjning, som exempelvis elastomerer.

Töjningsmätare med video, Epsilon ONE

Tinius Olsens töjningsmätare med video, Epsilon ONE, mäter axiell belastning med bransch­ledande upplösning, noggrannhet och snabbhet.

Temperaturkammare för drag- och tryckprovning

Tinius Olsens temperaturkammare används för drag- och tryckprovning inom temperaturområdet -70 °C till +300 °C.