Elastocon erbjuder utrustning för provning av väderbeständighet och ljushärdighet

Q-Lab är en världsledande tillverkare av utrustning för väderprovning som väderbeständighet och ljushärdighet. I sortimentet finns bland annat QUV-skåp för accelererad väderåldring med ljus och fukt samt Q-SUN xenon-skåp för att reproducera skador som orsakas av solens fulla spektrum.

Vädersimulator för accelererad väderprovning, QUV

Q-Labs vädersimulator QUV för accelererad väderprovning har UV-lysrör och kondenserande fuktighet och/eller vattenspray, som snabbt reproducerar väderrelaterade skador.

Xenonkammare för väderåldring, Q-SUN Xe-1

Q-SUN Xe‑1 xenonkammare för väderåldring och provning av ljusbeständighet är en vädersimulator av bänkmodell med en xenonlampa och horisontell provplacering. Xe‑1 är det perfekta valet för laboratoriet med begränsat utrymme och budget. Vatten­spray finns som tillval.

Xenonkammare för väderåldring, Q-SUN Xe-2

Q-SUN Xe‑2 xenonkammare för väderåldring och provning av ljusbeständighet är en vädersimulator av golvmodell med en xenonlampa och roterande provkarusell till ett fördelaktigt pris. Vatten­spray finns som tillval.

Xenonkammare för väderåldring, Q-SUN Xe-3

Q-SUN Xe‑3 xenonkammare för väderåldring och provning av ljusbeständighet är en vädersimulator av större golvmodell med horisontell prov­placering. Xe‑3 har fler provplatser än Xe‑1 och använder tre xenon­lampor. Provlådan kan modifieras till att även ta större tredimensionella prover. Q-SUN Xe‑3 har fuktkontroll och kan även levereras med vattenspray som tillval.

Rack för utomhusexponering, Q-RACK

Q-RACK för utomhusexponering är samma aluminiumrack som används i naturliga provningar vid Q-Lab Florida och Q-Lab Arizona.

Kondensationsprovare QCT

Kondensationsprovare QCT simulerar de skadliga effekterna av fuktangrepp utomhus genom att kondensera varmt vatten direkt på provkroppar. På några dagar eller veckor, kan QCT återge skador på grund av fukt som uppstår under månader eller år utomhus.