Elastocon erbjuder utrustning för provning av väderbeständighet och ljushärdighet

Q-Lab är en världsledande tillverkare av utrustning för väderprovning som väderbeständighet och ljushärdighet. I sortimentet finns bland annat QUV-skåp för accelererad väderåldring med ljus och fukt samt Q-SUN xenon-skåp för att reproducera skador som orsakas av solens fulla spektrum.

Vädersimulator för accelererad väderprovning, QUV

Q-Labs väder­simulator QUV för accelererad väderprovning har UV-lysrör och kondenserande fuktighet och / eller vattenspray, som snabbt reproducerar väder­relaterade skador.

Xenonkammare för väderåldring, Q-SUN Xe-1

Q-SUN Xe‑1 xenonkammare för accelererad väder­åldring och provning av ljus­beständighet. Väder­simulatorn Q-SUN Xe‑1 är av bänk­modell, med en xenonlampa och horisontell prov­placering. Xe‑1 är det perfekta valet för laboratoriet med begränsat utrymme och budget. Vatten­spray finns som tillval.

Xenonkammare för väderåldring, Q-SUN Xe-2

Q-SUN Xe‑2 xenon­kammare för accelererad väder­åldring och provning av ljus­beständighet. Väder­simulatorn Xe‑2 är av golvmodell, med en xenon­lampa och roterande prov­karusell, till ett fördelaktigt pris. Vatten­spray finns som tillval.

Xenonkammare för väderåldring, Q-SUN Xe-3

Q-SUN Xe‑3 xenonkammare för accelererad väder­åldring och provning av ljus­beständighet. Väder­simulatorn Q-SUN Xe‑3 är en större golvmodell med horisontell prov­placering. Xe‑3 har fler prov­platser än Xe‑1 och använder tre xenon­lampor. Provlådan kan modifieras till att även ta större tre­dimensionella prover. Q-SUN Xe‑3 har fuktkontroll och kan även levereras med vattenspray som tillval.

Rack för utomhusexponering, Q-RACK

Q-RACK för utomhus­exponering är samma aluminiumrack som används i naturliga provningar vid Q-Lab Florida och Q-Lab Arizona.

Kondensationsprovare QCT

Kondensationsprovare QCT simulerar de skadliga effekterna av fuktangrepp utomhus genom att kondensera varmt vatten direkt på provkroppar. På några dagar eller veckor, kan QCT återge skador på grund av fukt som uppstår under månader eller år utomhus.