Binders ECO-sortiment växer hela tiden och fokuserar inte bara på precision utan också på miljövänlighet och energieffektivitet. Deras produkserier KB ECO och KBF-S ECO är lysande exempel på detta. Med optimerad termoelektrisk kylteknik och patenterad värmeavledning är Binder kylinkubatorer och klimatkammare bland de mest energieffektiva enheterna på marknaden i dag.

Klicka för att förstora bilden.

ECO-produktfamiljen finns i storlekar från 240 liter. Denna serie klimatskåp är det perfekta valet för användare som inte bara behöver precision i sitt forskningsarbete, utan också är medvetna om sin miljöpåverkan. Dessutom skapar ECO-seriens slimmade konstruktion ett imponerande litet fotavtryck.

Vad är det som gör att Binders ECO-serie sticker ut?

Hela produktsortimentet levererar enastående egenskaper i form av säkerhet, tillförlitlighet, intelligens och effektivitet – för att inte tala om den allra lägsta energiförbrukningen i sin klass.

Denna ekologiska milstolpe har uppnåtts tack vare ett smart framsteg i sin termoelektriska kylningsteknik. Medan konventionella enheter på marknaden drar in cirkulerande forcerad konvektionsluft som blir stadigt varmare och sedan används för kylning, har Binder-enheterna slagit en betydligt mer innovativ väg. Lufttillförseln överförs med hjälp av en smart metod som resulterar i att mycket svalare och fräschare omgivande luft används för kylning. Detta gör det i sin tur möjligt att nå låga temperaturer utan ansträngning, minska nedkylningstiderna och minska energiförbrukningen avsevärt. Inte bara det, utan hela processen är klimatneutral och använder inga som helst köldmedier.

Alla produkterna i ECO-serien har också en viskande tyst drift, och Binder har packat sortimentet med en mängd patenterade innovationer som homogen temperaturfördelning med APT.line förvärmningskammarteknologi, vilket säkerställer exceptionell temperaturnoggrannhet även när kamrarna är helt fyllda.

Både KB ECO och KBF-S ECO-serien har ett temperaturområde mellan 0 °C till +70 °C. Luftfuktighetsområdet för KBF-S ECO är från 10 % till 80 % RH.


Läs mer om Binder KBF-S ECO-serien här


Läs mer om Binder KB ECO-serien här