Knivkvarnar är idealiska för neddelning av mjuka till medelhårda, spröda, fibrösa, sega eller temperaturkänsliga material såväl som plast.

Klicka för att förstora bilden.

Materialen finfördelas genom skärande och klippande påverkan där valet av sikt avgör den slutliga finheten. Varierande knivgeometri och utbytbara knivblad säkerställer maximal flexibilitet och hållbarhet. Skärverktygen finns i varierande stålsorter samt hårdmetallen volframkarbid, för att kontrollera problem med nötning, vilket orsakar kontaminering.

Alla typer av malning orsakar friktionsvärme. Därför är det viktigt vid malning av plast och gummi att även se tillval som cykloner, flytande kväve och frysning för att reducera friktionsvärmen och/eller uppnå sprödare material i malkammaren och/eller före malning.

Olika typer av laboratoriekvarnar

  • Pulverisette 29 är en perfekt laboratoriekvarn för regelbunden malning av små provkvantiteter av material som plast och andra material med låg specifik densitet.

  • Pulverisette 15 är en laboratoriekvarn för neddelning av torra material som är mjuka till medelhårda i sin konsistens.

  • Pulverisette 19 är en kraftfull laboratoriekvarn, som finns i olika modeller med variabel hastighet för bästa resultat.

Kontakta Elastocon för mer information om du är intresserad av laboratoriekvarnar.


Läs mer om laboratoriekvarnarna här