Hårdhetsmätare för frukt, HPE II Fff

HPE II Fff är en digital, handhållen hårdhetsmätare för bestämning av hårdhet hos fruktkött.

För frukthandlare är hårdheten hos fruktkött en viktig kvalitetsstämpel.

Skördedatumet för frukterna specificeras av mätningen av fastheten hos fruktköttet, med hänsyn till transporttid till slutdestinationen och/eller lagringstid.

Användningsområde

Hårdhetsmätaren HPE II Fff används för mätning av fasthet/hårdhet hos frukt och grönsakre som persikor, aprikoser, plommon, körsbär, tomater, jordgubbar, äpplen, avokado, kålrabbi, morötter, gurka, rädisor med flera.

Beroende på fruktsort finns olika mätfötter/mätstöd att välja mellan (se tillbehör).

Tillbehör

  • Mätstöd/mätfot 0,10 cm2 – för persikor, aprikoser och plommon
  • Mätstöd/mätfot 0,25 cm2 – för körsbär och tomater
  • Mätstöd/mätfot 0,50 cm2 – för jordgubbar
  • Mätstöd/mätfot kula dia 5 mm – för äpplen och avokado (BAFM00018)
  • Mätstöd/mätfot kula dia 2,5 mm – för morötter, gurka, rädisor och kålrabbi

Mer information

Produktblad: Bareiss Hardness tester HPE II Fff.pdf


Titta på Bareiss video om hårdhetsmätare för frukt, HPE II Fff


Tillverkare: Bareiss